8 bouwkavels of koopwoningen

Appingedam - Appingedam
Actueel aanbod

€ 30.000,- tot € 163.000,-

Over dit project

8 Betaalbare bouwkavels (of koopwoningen) aan Focco Ukenalaan in Appingedam.

Appingedam
Appingedam is een stad met een historie die teruggaat tot 739. Ooit was Appingedam de belangrijkste havenstad van de provincie Groningen en kreeg in 1327 stadsrechten. Vandaag de dag is deze historie nog voelbaar door de eeuwenoude straatjes, pittoreske grachten, mooie herenhuizen en prachtige monumenten. Naast het historisch karakter van Appingedam heeft Appingedam ook veel voorzieningen zoals een knusse winkelstraat en Overdiep met een groot aantal winkels en een breed gezondheidscentrum. Kortom, Appingedam is een prachtig stad om te wonen en te recreëren.

8 Bouwkavels (of koopwoningen) aan de Focco Ukenalaan
De Focco Ukenalaan is gelegen in de wijk Opwierde van Appingedam. Opwierde is een wijk waar de laatste jaren op veel plaatsen nieuwe woningen zijn gebouwd. Het is een rustige wijk met veel ruimte, een eigen winkelcentrum en een brede school in aanbouw. De Focco Ukenalaan is een straat met een breed profiel en in het midden een plantsoen. De straat begint bij Mr. S. Reyndersplein waar veel mooie woningen staan met een jaren-30-architectuur. Deze stijl onderscheidt zich door een rijke detaillering van de gevels door ornamenten, variatie in het metselwerk, asymmetrie etc. De kleur van het metselwerk is overwegend donkerrood. Inzet is dit mooie beeld in de Focco Ukenalaan met een eigentijdse architectuur voort te zetten.

Aan de Focco Ukenalaan komen een aantal zeer betaalbare kavels beschikbaar. Woongroep Marenland biedt u de kans voor een aantrekkelijke prijs een kavel te kopen. U kunt daar zelf een woning bouwen, maar het is ook mogelijk dat u daar een door Woongroep Marenland ontwikkelde woning laat bouwen.

Zelf bouwen
U kunt er voor kiezen om een kavel te kopen en zelf een woning te bouwen. Het plan voorziet in de bouw twee-onder-een-kapwoningen. Het is echter ook mogelijk om een vrijstaande woning te bouwen of woningen in een rij. De kavels zijn gemiddeld tussen 216 en 377m2 groot.

Het door u te ontwikkelen (bouw)plan moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden:
• het plan past binnen het geldige bestemmingsplan en uitgangspunten voor welstand;
• uitgangspunt is om de jaren ’30 architectuur van zoals Mr. S. Reyndersplein met een eigentijdse architectuur voort te zetten;
• de woningen worden uitgevoerd in metselwerk (rood/bruine baksteen), er is sprake van voldoende variatie en detaillering en de daken zijn bij voorkeur stijl met een lage gootlijn;
• voor hoekwoningen geldt dat deze zijn voorzien van (raam)openingen waardoor deze gevels een meer open karakter krijgen.

Bouwplan van Woongroep Marenland

U kunt er ook voor kiezen om het plan dat Woongroep Marenland voor de Klaas Bosstraat ontwikkelt te realiseren. Dat scheelt u veel werk en garandeert een goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Deze woningen zijn goed geïsoleerd waardoor de energiekosten laag zijn. Ook zijn door het specifieke materiaalgebruik de onderhoudskosten laag.

Het is mogelijk deze woningen naar eigen wens in te delen en in verschillende varianten uit te laten voeren zoals:
• een levensloopbestendige woning met slaapkamer en badkamer met douche op de begane grond;
• een gezinswoning met drie slaapkamers waarvan twee op de verdieping inclusief een badkamer;
• een garage op eigen grond;
• ook is het mogelijk de indeling van de woonkamer aan te passen naar uw wensen;
• ook kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een werkruimte op de begane grond.

De plannen voor de woningen zullen aankomend jaar verder worden uitgewerkt.

Indeling begane grond:
• een ruime woonkamer met open keuken;
• een slaapkamer met vaste kast en verbinding naar de badkamer met douche en toilet;
• de hal (entree) met toilet en trap naar de eerste verdieping;
• een bijkeuken met achteruitgang naar de ruime tuin.

Indeling eerste verdieping:
• 2 slaapkamers;
• ruime berging waarbij het mogelijk is hier ook een 2e badkamer te realiseren.

Meer informatie

Kenmerken

Project
8 bouwkavels of koopwoningen
Koopwoningen
8
Prijs
€ 30.000,- tot € 163.000,-
Type woningen
2-onder-1-kap, Vrije kavel

Voorzieningen

Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Appingedam.

Aanmelden